Verschillen tussen kinderopvanglocaties in Waalre

Welke locatie past bij jouw kind?

Dondersteentjes bso

In Waalre heeft Kinderstad 3 locaties, verspreid over het dorp. Alle drie zijn het campuslocaties waar kinderen van maxi cosi tot puberteit welkom zijn en die sterk samenwerken met scholen in Waalre. Toch zijn er bewust ook verschillen in het aanbod. Je vindt ze hieronder. Vind je het sowieso lastig om een school of bso te kiezen? 

Bekijk de tips voor het kiezen van een bso

Ekenrooi kdv home

Kinderopvang Ekenrooi zit onder 1 dak en werkt nauw samen met de Christoffelschool en Basisschool Ekenrooi. Ongeacht welke schoolkeuze je als ouder (later) maakt, je kind kan hier opgroeien en vrienden maken met andere kinderen uit Aalst/Ekenrooi.  
Groot pluspunt: het ligt aan de rand van het bos waar ze regelmatig leuke activiteiten ondernemen. Binnenkort hoeven kinderen van Ekenrooi ook niet meer de campusdeur uit voor extra uitdaging of ondersteuning. Ze gaan starten met een proef om specialisten in huis te halen. Hoe fijn!
Heel prettig. Prachtige ligging van de locatie, veel buitenactiviteiten. Mijn zoon heeft het erg naar zijn zin.” – ouder van bso Ekenrooi

Dondersteentjes campus

Het team van Dondersteentjes heeft iets met natuur en buiten zijn. ‘Groen’ is dan ook een terugkerend element in de dagelijkse gang van zaken. En daar worden ouders en kinderen blij van. En ook de scholen de Drijfveer en de Meent waarmee goed wordt samengewerkt.

“Onbekend maakt vaak onbemind bij kinderen. Als een groente ‘s avonds op het bord ligt weten de kinderen van de Dondersteentjes waar het vandaan komt. Dat maakt gezond eten leuker en lekkerder.” Ellen Straatman – pedagogisch medewerker Dondersteentjes

De Wilderen vriendinnen samen aan tafel

“Ik zie jou, jij ziet mij” is het thema waarmee het gezamenlijke team van kinderopvang en school werkt binnen Kindcentrum de Wilderen in Waalre dorp. Kinderen worden echt gezien en deskundigheid wordt zoveel mogelijk in huis gehaald. Zo is er een vast inloopspreekuur van de wijkverpleegkundige en de vakleerkracht gym geeft zowel op school als de bso gave sportlessen.

Ouder waarvan het kind net gestopt is bij bso de Wilderen: “Ik ben altijd heel erg blij geweest met de bso vanuit de Wilderen. Zowel de contacten met mij als ouder, maar ook met mijn kinderen was altijd heel erg vanuit de persoon en met alle tijd en aandacht.