Ekenrooi

 • Veilig en gemak
 • Samen
 • Warm en sfeervol
 • Continuïteit

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,5
Peuteropvang: 9
Buitenschoolse opvang: 7

Campus locatie
Kinderen spelen buiten
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Huiselijkheid, uitdaging en elke dag een frisse neus. Welk kind wil dat nou niet? En laat dat nu precies zijn wat we jullie kindje te bieden hebben bij Kindercentrum Ekenrooi.

Ons Kindercentrum is gevestigd in een eigen vleugel van de Brede School Aalst die grenst aan de bosrand. Het kinderdagverblijf heeft 5 groepen, een fijne speelhal en twee mooie buitenruimtes. Je kind heeft hierdoor veel ruimte om te spelen en de natuur in handbereik, ongemerkt wordt de stap naar de basisschool straks een stuk makkelijker.

Bij Ekenrooi besteden we veel aandacht aan een veilige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor kinderen. De ruimtes zijn zo ingericht, dat ieder kind op zijn eigen ontwikkelingsniveau kan spelen. De indeling van de ruimtes nodigt de kinderen uit tot ontdekken, spelen, ontwikkelen en het maken van eigen keuzes. Met een bos in de achtertuin zijn we bewust bezig met natuur en omgeving. Naast het bos hebben we ook een mooie buitenruimte, waar kinderen op avontuur kunnen.

Op het kinderdagverblijf hanteren we een vast dagritme. Daarmee bieden we de kinderen structuur. Verder kan er van alles gebeuren op een dag: lezen, bouwen, knutselen, tutten en natuurlijk proberen we elke dag naar buiten te gaan. Buiten hebben we een mooie tuin, waar kinderen op avontuur kunnen. Paadjes, bomen, gras en zand. Samen voetballen of alleen rondjes fietsen? Ruimte genoeg!

Baby’s

Je (aanstaande) baby is nog klein maar ontwikkelt zich razendsnel. In de eerste twee jaar maken kinderen de grootste groeispurt van hun leven. Baby’s nemen zoveel mogelijk indrukken in zich op. Al deze indrukken leggen een belangrijke basis voor de rest van hun leven.

Baby'tjes krijgen bij ons speciale aandacht. Er wordt veel geknuffeld en gezongen. Ook gaan ze gezellig mee naar buiten, genieten van de frisse buitenlucht, spelen op het gras of vanuit de kinderwagen de avonturen van de grotere kinderen bewonderen. We volgen het ritme van thuis, zodat we de vertrouwde basis en geborgenheid kunnen bieden die jullie baby vanuit thuis kent. 

Je baby zien opgroeien is prachtig, maar brengt soms ook vragen of twijfels met zich mee. In iedere leeftijdsfase duiken er nieuwe vragen op. We denken hierin graag met je mee en kunnen ook daadwerkelijk ondersteuning en advies geven bij de verzorging en begeleiding van je kindje. We volgen de kinderen intensief, individueel en in de omgang met leeftijdgenootjes. Wij hebben regelmatig contact met de wijkverpleegkundige van het consultatie bureau. Zij komen regelmatig op bezoek op ons kinderdagverblijf. Zij adviseren het team en houden een inloopspreekuur voor ouders.

Dreumes en peuters

Op de verticale groepen en de peutergroep vindt je kind weer nieuwe uitdagingen, die zijn of haar wereld verder zullen vergroten. De dreumesen en peuters kunnen lekker hun gang gaan in de diverse hoeken die we hebben gecreëerd in de groepen. Bouwen in de bouwhoek, lezen in de leeshoek of samen aan tafel een puzzel maken.

Vriendschap

Een van de belangrijkste ingrediënten voor een lang en gelukkig leven is vriendschap. Kinderen zoeken elkaar op en leren van elkaar. Zodra een baby kan zien zoekt het contact met anderen. Bij ons komen ze als baby binnen, leggen de eerste contacten, vinden speelmaatjes in elkaar en stappen zo samen de basisschool in waar de vriendschap nog verder kan uitgroeien.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

dreumes Ekenrooi nieuwbouw huisjes samenspel dreumes samen spelen Kinderen eten samen Nieuwbouw eetgedeelte kdv baby en peuter fantasie dreumes
dreumes Ekenrooi nieuwbouw huisjes samenspel dreumes samen spelen Kinderen eten samen Nieuwbouw eetgedeelte kdv baby en peuter fantasie dreumes

Beoordelingen

KlantOK

52 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kinderstad Waalre locatie Ekenrooi met een 8,5 gemiddeld.

8,5

Speciaal voor onze peuters zijn er de Peuterplekken

Op Ekenrooi werken we op alle groepen met het VVE programma (voor- en vroegschoolse educatie) Startblokken. Door gerichte activiteiten stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen. Dit gebeurt al vanaf de babyleeftijd en komt vooral tot uiting in onze speciale peutergroep. Een betere start op de basisschool kunnen we kinderen niet geven!

Peuters vanaf 2,5 jaar van ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag zijn van harte welkom op ons kinderdagverblijf. Gemeente Waalre betaalt mee aan deze plekken omdat zij het belangrijk vinden dat alle peuters in Waalre samen kunnen spelen en leren. 

De samenwerking met de scholen geeft meer mogelijkheden voor de kinderen én voor het team. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers maken gebruik van elkaars deskundigheid en staan elkaar bij in drukke tijden. Samen maken we ons sterk voor een goede ontwikkeling van ieder kind! We zien dat de overgang van kinderopvang naar school voor de kinderen heel vertrouwd is. Doordat we regelmatig bij elkaar aansluiten bij activiteiten kennen de kinderen de juf of meester van hun groep al.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

peuter buitenspelen Parkeerplaats loopauto's peuter vriendschap peuters in het bos
peuter buitenspelen Parkeerplaats loopauto's peuter vriendschap peuters in het bos

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Kinderstad Waalre locatie Ekenrooi met een 9 gemiddeld.

9

Bij BSO Ekenrooi staat plezier hebben met elkaar en spelen voorop. Het is immers de vrije tijd van de kinderen en we vinden het daarom belangrijk dat kinderen zich na een lange schooldag uit kunnen leven met leeftijdgenootjes. Wij streven ernaar dat ieder kind zich bij ons thuis voelt en dat er een goede sfeer is in de groepen. We sluiten aan bij de thema’s van het kinderdagverblijf waardoor we activiteiten kunnen variëren en bij elkaar kunnen aansluiten. Door het opendeurenbeleid kunnen kinderen zelf kiezen aan welke activiteit zij willen deelnemen.

Overgang naar de basisschool

De jongste kinderen van de BSO spelen in de vleugel van de Christoffelschool. De ouderen kinderen van de BSO hebben een plekje gevonden op de eerste verdieping, met uitzicht op het bos. Behalve onze kinderopvang, zijn ook de Christoffelschool en Openbare Basisschool Ekenrooi in het pand gevestigd. Met beide scholen wordt nauw samengewerkt. Zo bieden we op het kinderdagverblijf speciale 3+ activiteiten aan, vaak in samenwerking met de kleuterklassen. Op die manier wordt de overgang naar de basisschool beduidend makkelijker.
Ook de BSO-kinderen voelen zich snel thuis: ze blijven immers in de vertrouwde omgeving, óók na school, wanneer spelen en plezier hebben het weer overnemen van opletten en leren.

Uitleven

De BSO-kinderen kunnen zich uitleven op allerlei gebied. Fantasie en creativiteit worden geprikkeld in onze mooie toneelruimte en in het atelier. Nog meer energie raken ze kwijt in de pannakooi en in de klimspin en dan hebben we onze grootste troef nog niet genoemd: het bos!

Bij BSO Ekenrooi staat plezier hebben met elkaar en spelen voorop. Het is immers de vrije tijd van de kinderen en we vinden het daarom belangrijk dat kinderen zich na een lange schooldag uit kunnen leven met leeftijdgenootjes. Wij streven ernaar dat ieder kind zich bij ons thuis voelt en dat er een goede sfeer is in de groepen. We sluiten aan bij de thema’s van het kinderdagverblijf waardoor we activiteiten kunnen variëren en bij elkaar kunnen aansluiten. Door het opendeurenbeleid kunnen kinderen zelf kiezen aan welke activiteit zij willen deelnemen. De jongere kinderen zitten bij elkaar in de groep Toppers, op de beneden verdieping in de vleugel van de Christoffelschool. De oudere kinderen hebben een mooie plek op de bovenverdieping.

Prettige sfeer

Onze gediplomeerde medewerkers volgen de ontwikkeling van de kinderen en zorgen voor een prettige sfeer in de groep. De beroepskrachten dagen de kinderen uit nieuwe ervaringen op te doen door steeds nieuwe activiteiten aan te bieden. We bieden dagelijks activiteiten aan en doen regelmatig iets speciaals, zoals een uitstapje.

Elke dag spelen we met de kinderen buiten op het geweldige schoolplein op de klimspin op de klimwand, in de pannakooi of lekker in de zandbak. En dan hebben we onze grootste troef nog niet genoemd: het bos!! Want een bos als achtertuin, welk kind zou hier niet gelukkig van worden?!

Kinderen kunnen op BSO Ekenrooi komen spelen zolang zij op de basisschool zitten, met, zonder of alleen tijdens schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat je hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen. Bovendien hebben we tijdens de schoolvakanties uitdagende activiteiten en is het voor kinderen veilig en vertrouwd.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

klimwand klimspin chillen en boekje lezen knutsel
klimwand klimspin chillen en boekje lezen knutsel

Beoordelingen

KlantOK

38 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kinderstad Waalre locatie Ekenrooi met een 7 gemiddeld.

7

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Christoffelschool
 • Ekenrooi

Bijzondere kenmerken

 • Veilig en gemak
  Alles bij elkaar onder een dak; veilig, vanzelfsprekend, gemakkelijk en vertrouwd
 • Samen
  De samenwerking tussen kinderopvang en basisschool is deskundig, met oog voor ontwikkeling. We hebben ook een intensieve samenwerking met de wijkverpleegkundige.
 • Warm en sfeervol
  KC Ekenrooi is een huiselijke locatie met zowel een huiselijke- en warme sfeer, maar ook verrassend en uitdagend.
 • Continuïteit
  Een eigen plek voor kinderen van 0-12 jaar; dat is een rustig idee en een zorg minder.

Openingstijden

Kinderdagopvang

maandag - vrijdag
7.30 – 18.30 uur

 

Buitenschoolse opvang

maandag t/m vrijdag
na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen
van de school van 7.30 – 19.00 uur

 

Voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Ilse Obdeijn
Ilse Obdeijn
06-12560215

Waar vind je ons?

Maximiliaanlaan 1
5583 XG Waalre

Tel: 040-2213163
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Werken op KC Ekenrooi

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zich bij ons thuis voelen. Dit bereiken we graag samen met jou!

Ter uitbreiding van ons huidige team zijn wij op zoek naar een pedagogische alleskunner met een gezonde dosis verantwoordelijkheid.

Ons kindercentrum ontwikkelt zich verder. Zo breiden we onze dienstverlening uit en gaan we o.a. huiswerkbegeleiding, logopedie en fysiotherapie aanbieden voor onze BSO kinderen. Als je jezelf hierin een rol ziet spelen door je opleiding en/of achtergrond zijn hiervoor leuke mogelijkheden.
Heb je interesse, wil je samen met mij kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen, stuur dan je motivatie en cv aan i.obdeijn@kinderstadwaalre.nl.

Weer plek beschikbaar op de peuteropvang!

We hebben vanaf januari 2023 weer een aantal plekjes beschikbaar op onze peuteropvang in de ochtend! Voor meer informatie kun je terecht bij Ilse Obdeijn.