Wat kost kinderopvang in Waalre?

Vaak worden prijzen in de kinderopvang bruto per uur weergegeven. Die uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld bij de werkelijke kosten. Daarom hebben we een handige rekentool voor je waarmee je snel en makkelijk kunt berekenen wat je kwijt bent aan kinderopvang voor jóuw specifieke situatie per locatie. Alle opvangvormen voor al je kinderen samen overzichtelijk bij elkaar én met een berekening van je toeslag waardoor je meteen weet wat je zelf - onder de streep - maandelijks gaat betalen.

Naar de rekentool

Kosten kinderopvang in 2019

We hebben alleen de meest voorkomende contractvormen in de onderstaande tabellen verwerkt. De directeuren van de verschillende locaties kunnen je precies vertellen wat er op hun locatie nog meer mogelijk is.  

Peuterspeelplekken
Onze 3 locaties voor kinderdagopvang in Waalre zijn de officiele peuterspeelplekken van de Gemeente Waalre. Dit houdt in dat wij 2 dagdelen peuteropvang mogen aanbieden waarbij de gemeente een deel bekostigd voor niet-werkende ouders. Kinderen met een zogenaamde VVE-indicatie krijgen een 3e dagdeel volledig vergoed van de gemeente.
Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag geldt een netto ouderbijdrage van € 66,00 per maand voor 2 dagdelen (40 weken per jaar). Ouders die wel recht hebben op toeslag vinden de uurprijs in onderstaande tabel. Let op: dit is de bruto uurprijs, de kinderopvangtoeslag gaat hier nog vanaf. 

Tarieven Kinderstad Waalre 2019
Soort opvang Bruto maandprijs* Bruto uurprijs
Kinderdagopvang 52 weken per jaar €  382,38 € 8,02
Peuteropvang 40 weken per jaar** € 294,07 € 8,02**
BSO 52 weken per jaar*** € 193,06 € 7,13
BSO 40 weken per jaar*** € 126,46 € 8,12
Voorschoolse opvang € 26,30 € 7,89

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van 1 hele dag kinderopvang
** prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30u. Via de rekentool kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je meer informatie over Kinderopvangtoeslag in 2019:

Kinderopvangtoeslag 2019