Wat kost kinderopvang in Waalre?

Je kiest voor kinderopvang. Dan ben je ook benieuwd naar de prijzen. Vaak worden deze in de kinderopvang bruto per uur weergegeven. Die bruto uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld bij de werkelijke kosten.

Daarom hebben we een handige rekentool voor je, waarmee je snel en makkelijk de netto kosten voor kinderopvang voor jóuw specifieke situatie berekent. In een overzicht zie je alle opvangvormen voor al je kinderen samen overzichtelijk bij elkaar. Zo weet je meteen wat je maandelijks onder aan de streep betaalt, wel zo prettig!

Naar de rekentool

Kosten kinderopvang in 2022

We hebben de meest voorkomende contractvormen in onderstaande tabel verwerkt. De directeuren van de verschillende locaties kunnen je precies vertellen wat er op hun locatie nog meer mogelijk is.  

Soort opvang Bruto maandprijs Bruto uurprijs
Kinderdagopvang 52 weken per jaar* € 411,84 € 8,64
Peuteropvang 40 weken per jaar € 308,73 € 8,42
Bso 52 weken per jaar** € 207,97 € 7,68
Bso 40 weken per jaar** € 136,17 € 8,74
Voorschoolse opvang € 28,31 € 8,50

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van 1 hele dag 
** prijzen van de bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30 uur. Via de rekentool bereken je precies wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 
 

Peuterspeelplekken 

Onze 3 locaties voor kinderdagopvang in Waalre zijn de officiële peuterspeelplekken van de Gemeente Waalre. Dit houdt in dat wij 2 dagdelen peuteropvang mogen aanbieden waarbij de gemeente een deel bekostigt voor niet-werkende ouders. Kinderen met een zogenaamde VVE-indicatie krijgen een 3e dagdeel volledig vergoed van de gemeente.

Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, kunnen in deze ouderbijdragetabel zien hoeveel ze maandelijks betalen, op basis van het toetsingsinkomen.

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je meer informatie over de kinderopvangtoeslag:

Kinderopvangtoeslag