Hoe kies je een bso?

Welke school en bso past bij mijn kind?

bso in Waalre

Best lastig. Een school en bso kiezen terwijl je kind nog een peuter is. Hoe weet je nu al welk type school of bso past? Toch moet je de keuze vaak nu al maken omdat je anders te laat bent. Met deze tips helpen we je vast een eindje op weg.

Tips: Zo kies je een school of bso:

  • Eerst kies je een school, dan pas de bso. Bso’s werken altijd samen met een of meer vaste scholen. Dus als je weet welke school je kiest voor je kind dan weet je ook welke keuze je hebt qua bso’s. Op deze website vind en vergelijk je de scholen in Waalre.
  • Zit je kind nu op een kinderdagverblijf of peuteropvang dichtbij of zelfs in een school? Informeer dan eens wat voor school het is en kijk of hun (gezamenlijke) visie je aanspreekt. Ze willen je vast wel een rondleiding geven of in contact brengen met een kleuterjuf of de directeur. 

  • Heb je een school gekozen? Kijk dan eens op de website met welke bso's ze samenwerken. Vergelijk hun aanbod. Wat valt je op?

Benieuwd naar de verschillen tussen onze locaties?

  • De belangrijkste keuze die je maakt is of je een bso dichtbij of zelfs in de school wilt of dat je kiest voor een ander type bso. 

  • Informeer eens bij andere ouders waarvan je weet dat de kinderen op dezelfde school zitten. Voor welke bso hebben zij gekozen, waarom en hoe bevalt het nu?

  • Heb je je keuze gemaakt? Bedenk dan welke dagen je wilt afnemen en of je wel/geen opvang voor schooltijd denkt nodig te hebben. Er zijn vaak wachtlijsten dus fijn als je dit vast geregeld hebt. 

  • De prijs is misschien niet doorslaggevend maar veel ouders willen toch graag weten wat ze per maand kwijt zullen zijn aan bso. Met deze rekentool krijg je een indruk wat je bij ons kwijt zou zijn op basis van je persoonlijke wensen.
  • Vergeet ook de tussenschoolse opvang (tso) niet (oftewel: overblijven op school). Wist je dat je je kind daar apart voor moet aanmelden? Soms via school, soms via de kinderopvang? Als dat zo is zie je dat bij ons op de pagina van je bso als ‘tussenschoolse opvang’ of ‘Eetclub’.

  • De laatste en belangrijkste tip: luister naar je gevoel. Ga kijken bij de locaties die je aanspreken en neem het liefst je kind mee tijdens de rondleiding. Wat voor indruk heb je? Hoe gaan ze met je kind om? Welke visie hebben ze? Wat vertellen ze over de inrichting? 


We nodigen je van harte uit

Veel succes. Hopelijk hebben we je met deze tips wat op weg geholpen.