Kinderopvang (Aalst-Waalre)- Ekenrooi

Huiselijk, uitdagend en aan de bosrand

Kinderopvang Ekenrooi is gevestigd in de Brede School Aalst. In een aparte vleugel op de begane grond vindt u het kinderdagverblijf en de jongste kinderen van de bso. De ouderen kinderen van de bso hebben een plekje gevonden op de eerste verdieping, met uitzicht op het bos. Behalve onze kinderopvang dat naast het kdv en de bso ook een peuterspeelzaal herbergt, zijn ook de Christoffelschool en Openbare Basisschool Ekenrooi in het pand gevestigd*. Met beide scholen wordt nauw samengewerkt. Zo bieden we op het kinderdagverblijf speciale 3+ activiteiten aan, vaak in samenwerking de kleuterklassen. Op die manier wordt de overgang naar de basisschool beduidend makkelijker.
Ook de bso-kinderen voelen zich snel thuis: ze blijven immers in de vertrouwde omgeving, óók na school, als spelen en plezier hebben het weer overnemen van opletten en leren.

Bij Ekenrooi besteden we veel aandacht aan een veilige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor alle kinderen. Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen zich bij ons thuis voelen. Op het kinderdagverblijf hanteren we een vast dagritme. Daarmee bieden we de kinderen structuur. Verder kan er van alles gebeuren op een dag: lezen, bouwen, knutselen en tutten en natuurlijk proberen we elke dag naar buiten te gaan. Buiten hebben we een mooie tuin, waar kinderen op avontuur kunnen. Paadjes, bomen, gras en zand. Samen voetballen of alleen rondjes fietsen? Ruimte genoeg!
Ook de bso-kinderen kunnen zich uitleven op allerlei gebied. Fantasie en creativiteit worden geprikkeld in onze mooie toneelruimte en in de knutselruimte. Nog meer energie raken ze kwijt in de pannakooi en in de klimspin en dan hebben we onze grootste troef nog niet genoemd: het bos!

Met een bos in de achtertuin zijn we bewust bezig met natuur en omgeving. Dan is het ook logisch om te kiezen voor natuurlijke speelmaterialen zoals houten blokken, waarbij de kinderen hun eigen fantasie de vrije loop kunnen laten.

Prijzen 2019:

Voor ons kinderdagverblijf geldt in 2019 het volgende bruto uurtarief: € 8,02. Onder tarieven vindt u meer informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Het zogenaamde fiscaal maximum uurtarief (het deel van het uurtarief waarover u toeslag ontvangt) is in 2019:

kdv: € 8,02    bso: € 6,89

In onderstaande tabel kunt u uw bso-prijs opzoeken die hoort bij de school van uw kind. Zoals u ziet zijn de prijzen bso afhankelijk van de eindtijd van de school en het aantal weken opvang per jaar dat u wilt afnemen. De getoonde prijzen gelden voor 1 dagdeel, 1 kind.

Prijzen geldig per 1 januari 2019

School/

Type opvang

Eindtijd    

contract

(aantal weken
per jaar)

uurprijs

uren

per maand

Prijzen Kinderdagopvang
(0-4 jaar)
nvt 52 weken € 8,02 23,83

Prijzen

Buitenschoolse opvang:

       
OBS Ekenrooi 15.00 uur 40 weken € 8,71 13,97
    52 weken € 7,39 25,48
Christoffel 14.45 uur 40 weken € 8,40 14,77
    52 weken € 7,26 26,26
  12.45 uur 40 weken € 6,75 21,27
    52 weken € 6,41 32,76

Bovengenoemde prijzen zijn Bruto bedragen. Wil je precies weten wat je onder aan de streep per maand betaald, bereken dan dan via onderstaande rekentool de definitieve kosten:

https://www.kinderstadwaalre.nl/rekentool-kinderstad-waalre

 

*Voor de tussenschoolse opvang werken we samen met de Eetclub. Let op: u moet hiervoor apart aanmelden via www.eetclubopschool.nl

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken en 40 weken
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Groepsindeling: Aparte baby- of peutergroep
  • Ligging: Bosrijke omgeving en In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals
  • Natuur: Bosrijke omgeving
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Luiers inbegrepen
  • Speciaal voor peuters
  • Speciale acties
  • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau