Eetclub

Overblijven op school bij Eetclub De Meent (via locatie Dondersteentjes)

Overblijven Eetclub Kinderstad Waalre

Samen eten en dan lekker spelen!

“Mijn kinderen maken twee keer per week gebruik van de Eetclub!
Dat is prima geregeld, ze hoeven niet over straat en ze hebben het er naar hun zin.
Ik hoef me daar geen zorgen over te maken.”

Veel ouders hebben allebei een baan. Stichting Eetclub regelt daarom voor diverse basisscholen in De Kempen het overblijven op de school, ook wel tussenschoolse opvang (tso) genoemd. Kinderen verdienen het om een fijne lunchpauze te hebben, zodat zij fris en ontspannen aan de middag op school kunnen beginnen.

Bij de Eetclub werken vrijwillige overblijfkrachten of beroepskrachten, afhankelijk van de afspraken met de school. We maken met alle overblijfkrachten goede afspraken, zodat zij erop kunnen letten dat alle kinderen zich thuis voelen in de Eetclub! 

Wil je je kind direct aanmelden? Leuk! Dit kan door op onderstaande groene button te klikken en het formulier in te vullen.

Aanmelden voor de Eetclub

Eten en spelen

Het doel van de Eetclub is heel simpel: kinderen de kans geven in overzichtelijke groepen en in alle rust hun boterham op te eten om daarna – onder toezicht van volwassenen – ongestoord te kunnen spelen. Op 15 tot 18 kinderen is er één overblijfkracht aanwezig. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alles goed verloopt. Op basisschool de Wilderen gaan de kinderen eerst in de klas lunchen en daarna gaan ze buiten spelen. Bij slecht weer mogen ze ook binnen spelen.

Het is de bedoeling dat kinderen zelf hun boterhammen, drinken en fruit meenemen.

Locaties van de Eetclub

In Waalre is er één locatie die tso via de Eetclub aanbiedt. Wil je meer weten over de Eetclub en de kosten hiervan? Neem dan contact op met de locatie.

Eetclub Adres Telefoonnummer E-mailadres
De Meent (via locatie Dondersteentjes)

Willem Smuldersplein 4a

040-2214504 eetclubdemeent@kinderstadwaalre.nl

Vrijwilligers

De Eetclub draait voor een deel op vrijwilligers. Hierdoor kunnen de kosten worden beperkt. We zoeken altijd naar ouders, opa’s, oma’s, familie, vrienden, die als vrijwilliger hieraan mee willen werken. Je ontvangt een vergoeding per overblijfmoment. Heb je zelf kinderen die op de school zitten? Dan maak je zelfs gratis gebruik van de Eetclub! Wil je betrokken zijn bij de school, vind je het leuk om met kinderen om te gaan en andere ouders te leren kennen? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien echt wat voor jou.

Belangrijk: vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Dat betekent dat wanneer je je opgeeft en wordt ingeroosterd, het uiteraard van belang is dat je komt. De school en de kinderen rekenen dan op je.

Wil je graag aan het werk als vrijwilliger? Neem dan contact met de coördinator van de Eetclub via bovenstaande contactgegevens.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van de Eetclub. 

Aanmelden voor Eetclub De Meent

Het aanmelden voor Eetclub De Meent verloopt via onze locatie Dondersteentjes. Ga naar het aanmeldformulier, en vul je gegevens in. Na het invullen van het aanmeldformulier wordt er z.s.m. contact opgenomen. We hopen je kind snel te zien bij onze Eetclub!