Kinderopvang Dondersteentjes

Groene kinderopvang en bso in het hart van Aalst/Waalre

Wij geven kinderen een gezonde basis mee in hun leven. Vanaf hun babytijd op ons kinderdagverblijf tot aan hun pubertijd op onze bso. Dat doen we met gezonde, groene kinderopvang vanuit het hart van Aalst/Waalre.

Naar buiten
Van baby af aan maken kinderen bij ons dagelijks kennis met de natuur. Ze bewegen veel en genieten van veel buiten zijn. We hebben onze tuin speciaal ingericht als ontdektuin. Alle zintuigen worden hier geprikkeld. Onze speeltoestellen zijn van verantwoord en duurzaam materiaal gemaakt. De beplanting, het gras, paadjes, kranen, veel zand; alles is erop ingericht om te voelen en ontdekken, ook voor de allerkleinsten. Ook gaan we regelmatig eropuit, bijvoorbeeld naar de eendjes in het Woldersven of naar het bos om beestjes, takjes en andere schatten te zoeken. Ook dan gaan de baby’s lekker mee.

"Als het regent trekken we laarsjes aan en gaan lekker naar buiten. In de moestuin zaaien, ruiken, plukken en proeven we. Binnen spelen we ook veel met natuurlijke materialen. Kinderen mogen lekker ontdekken en vies worden bij ons.” –Ellen Straatman

Gezonde voeding
Bij een gezond leven hoort ook gezond en lekker eten. We geven verantwoorde voeding; zo weinig mogelijk tot geen toegevoegde suikers en zouten en zoveel mogelijk biologisch.

Vriendschap
We zijn één van de 3 locaties van Kinderstad Waalre. Doordat we samenwerken met vrijwel alle scholen in Aalst/Waalre worden bij ons al vroeg vriendschappen gesloten die doorgaan tijdens de schooltijd. Bovendien werken we zoveel mogelijk met deskundigen van deze scholen en andere partners als één team samen zodat de overgang tussen kinderdagverblijf, school en bso vloeiend verloopt.

“Als peuters bij ons voor het eerst naar school gaan dan merk je dat dat heel erg vanzelf gaat. Ze kennen vaak al veel kinderen en kleuterjuffen/meesters. Ze stappen zelfverzekerd, soms hand in hand, groep 1 binnen, dat is zo mooi om te zien” – Loewi Leenders

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Wij zijn sponsor van het Surfkids magazine. Het Surfkids magazine is een informatief en educatief blad dat vier keer per jaar aan alle kinderen in onder andere Nederlandse ziekenhuizen wordt aangeboden. Make-a-Wish Nederland (www.makeawishnederland.org), Stichting Opkikker (www.opkikker.nl) en Stichting Metakids (www.metakids.nl) zijn begunstigden van dit magazine en samen met hun bijdrage biedt dit magazine een stukje ontspanning aan de kinderen. Met onze deelname ondersteunen wij niet alleen dit magazine, maar doneren wij ook aan deze goede doelen.

 

 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken (bso) en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
  • Ligging: In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals en Duurzame en groene kinderopvang
  • Natuur: Ontdektuin
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
  • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
  • Speciale acties
  • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau